skip to Main Content
210-3240001 panevritanikienosi@gmail.com

ΑΘΡΟΑ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΕΥΡΥΤΑΝΩΝ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΣΤΗ ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΥΡΥΤΑΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ

Απρόσμενη ήταν η συμμετοχή των Ευρυτάνων της Αθήνας στη Γενική Συνέλευση των μελών της ιστορικής Πανευρυτανικής Ένωσης, που πραγματοποιήθηκε στα ιδιόκτητα Γραφεία της (Κλεισθένους 17, απέναντι από το Δημαρχείο της Αθήνας) την Κυριακή 20 Μαρτίου 2022. Και ήταν απρόσμενη και αθρόα, αφενός μεν λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, αφετέρου δε εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας που επικρατούσε κατά την ημέρα αυτή και στο κέντρο ακόμα της Αθήνας. Στις δυσκολίες αυτές προστέθηκε και η απαγόρευση της κυκλοφορίας συγκοινωνιακών μέσων και αυτοκινήτων Ι.Χ. σε κεντρικούς δρόμους, λόγω του ημιμαραθώνιου δρόμου… Και όλα αυτά, όμως, παρακάμφθηκαν, ακόμα και από ηλικιωμένους, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα αυτό, επιβραβεύοντας έτσι το πλούσιο έργο της Ένωσης.

Σημειώνεται ότι αυτή η Γ.Σ. πραγματοποιήθηκε με καθυστέρηση ενός έτους, περίπου, ύστερα από νόμιμη παράταση της θητείας του Δ.Σ., λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Για το λόγο αυτόν και στα πλαίσια λήψης των προβλεπόμενων προληπτικών μέτρων, τα μέλη προσκλήθηκαν και προσήλθαν μεμονωμένα ή κατά μικρές ομάδες, κατά τις ώρες 10.00΄ – 14.30΄, όπου και ενημερώθηκαν γραπτώς για τα πλούσια πεπραγμένα (τους δόθηκε 12σέλιδο έντυπο!), τον οικονομικό απολογισμό και την έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής, κατέθεσαν δε τις προτάσεις τους και ψήφισαν ενώπιον Εφορευτικής Επιτροπής.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής των μελών μας στα φιλόξενα Γραφεία μας προσφέρθηκε, καφές, εκλεκτό τσίπουρο με τα σχετικά εδέσματα και άλλα σπιτικά ποτά (κράνο, βατόμουρο) και έτσι δόθηκε η ευκαιρία ενός μικρού ανταμώματος, έστω και στους διαδρόμους, μετά από πολλούς μήνες…

Το απερχόμενο Δ.Σ. γνωστοποίησε, μεταξύ των άλλων, ότι σε συνεργασία με τα Γενικά Αρχεία του Κράτους Ν. Ευρυτανίας και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας – Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας, στα πλαίσια των επετειακών εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή, συνδιοργανώνεται Ημερίδα με θέμα:

«Από τα ευρυτανικά όρη στον κάμπο της Μικράς Ασίας: Οι Ευρυτάνες στην περιπέτεια του 1922».

Ως ημερομηνία πραγματοποίησης της παραπάνω ημερίδας ορίστηκε η 18η Ιουνίου 2022, σε συνδυασμό με τη «Διεθνή Ημέρα Αρχείων» (9 Ιουνίου), και ως τόπος το Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Καρπενησίου.

Το πλήρες πρόγραμμα της παραπάνω Ημερίδας θα ανακοινωθεί προσεχώς.

Επίσης, ο Γ. Γραμματέας του απερχόμενου Δ.Σ. κ. Κώστας Αντ. Παπαδόπουλος πρότεινε προς το σώμα – και έγινε αποδεκτό – όπως, βάσει του άρθρου 7 του ισχύοντος καταστατικού, ανακηρυχθεί ως επίτιμος πρόεδρος της Ένωσης ο κ. Ηλίας Βαϊου Ντζιώρας, ο οποίος «επέδειξε εξαιρετικό ενδιαφέρον για την επίτευξη των στόχων» της Ένωσής μας, είτε ως απλό μέλος είτε ως Πρόεδρος του Δ.Σ. και συνεχίζει εκθύμως να συμβάλλει προς τούτο και ο οποίος ήδη έχει ανακηρυχθεί ως ευεργέτης της Ένωσής μας με το υπ’ αριθ. 3/12-03-2018 πρακτικό του Δ. Σ.

Σημειώνεται ότι ο ανωτέρω για λόγους ανεξάρτητους της θελήσεώς του δεν επιθυμεί να συμμετάσχει ως υποψήφιος στην παρούσα εκλογική διαδικασία.

Τέλος, η διεξαγωγή των εργασιών της παραπάνω Γενικής Συνέλευσης υπήρξε άψογη από κάθε πλευρά και το κλίμα που επικράτησε ήταν έντονα ενωτικό. Σημαντική ήταν η βοήθεια στην όλη διαδικασία, κυρίως της εκλογική, της κ. Βασιλικής Γιαννοπούλου – Ζούκα και των φοιτητών Μαρίας Αζούκη, Γιάννη Γρίβα και Γιώργου Καρδαμπίκη.

Εκλέχθηκαν κατά αλφαβητική σειρά οι: Δέπος Δημήτριος, Ζούκας Ανδρέας, Ντέκας Αριστείδης, Ντζιώρα Αθανασία (Νάνσυ), Παπαδόπουλος Κων/νος, Παπαντζίμας Κων/νος, Σταμάτης Αθανάσιος, Τσιώλης Κων/νος, και Φούκας Κων/νος, πρώτος δε αναπληρωματικός σύμβουλος ο κ. Κουτρής Στυλιανός. Για την Ελεγκτική Επιτροπή εκλέχθηκαν οι κ.κ. Ζούκας Αιμίλιος, Μάγκα Αικατερίνη, σύζ. Ιωάννη και Νταλιάνης Ανδρέας και αναπληρωματικός ο κ. Σαλτός Δημήτριος.

Κατά τις επόμενες ημέρες οι παραπάνω θα συγκροτηθούν σε σώμα, ύστερα από πρόσκληση του Συμβούλου που έλαβε τους περισσότερους ψήφους κ. Κώστα Αντ. Παπαδόπουλου.

Ο Πρόεδρος: ΗΛΙΑΣ ΒΑΪΟΥ ΝΤΖΙΩΡΑΣ

Ο Γεν. Γραμματέας:   ΚΩΣΤΑΣ Α. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

 

Back To Top