skip to Main Content
210-3240001 panevritanikienosi@gmail.com

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ: «Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΕΥΡΥΤΑΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ»12/03/2017

Οι Ευρυτάνες της Αθήνας τίμησαν  τους προγόνους μας Βαλκανιομάχους

  Η ιστορική Αίθουσα Συνεδριάσεων της Παλαιάς  Βουλής των Ελλήνων φιλοξένησε και πάλι στα έδρανά της την Κυριακή 12 Μαρτίου 2017,  εκατοντάδες Ευρυτάνες, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν  σε σχετικό κάλεσμα για την παρουσίαση του μνημειώδους τόμου «Η Συμμετοχή των Ευρυτάνων στους Βαλκανικούς Πολέμους  1912-1913», που εκδόθηκε πρόσφατα από την Πανευρυτανική Ένωση.  Πρόκειται για τον τόμο που περιλαμβάνει τα πρακτικά του επετειακού  Συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στις 27 και 28 Ιουλίου 2013 στη Δημοτική Ενότητα Προυσού και συγκεκριμένα στον Προυσό, Καστανιά και Τόρνο,  με την ευκαιρία της συμπλήρωσης εκατό (100) χρόνων από την υπογραφή της Συνθήκης του Βουκουρεστίου (28-7-1913).

Από αριστερά: Αθανάσιος Σταμάτης, Ελένη Πουρνάρα, Κώστας Παπαδόπουλος

Από αριστερά: Αθανάσιος Νικολοδήμος, Κλεομένης Κουτσούκης, Καίτη Αρώνη – Τσίχλη, Γιάννης Σακκάς, Κώστας Παπαδόπουλος.

 

 

 

 

 

 

 

Δείτε παρακάτω το σχετικό δελτίο τύπου:

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΕΥΡΥΤΑΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ “ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ ΜΝΗΜΕΣ” – 06/12/2015, Παλαιά Βουλή

απόσπασμα:

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ: «ΟΙ ΝΕΡΟΜΥΛΟΙ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ»29/05/2016

neromiloi_1
Μερική άποψη της αίθουσας

Το νέο βιβλίο του Ευρυτάνα Καθηγητή της Αρχιτεκτονικής Σχολής του  Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου κ. Γεωργίου Γιαννίτσαρη «ΟΙ ΝΕΡΟΜΥΛΟΙ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ», Αθήνα 2015 (σελ. 180), παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στην ιστορική αίθουσα Συνεδριάσεων της Παλαιάς Βουλής (Σταδίου 13, Αθήνα), την Κυριακή 29 Μαϊου 2016. Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και η Πανευρυτανική Ένωση.

 

 

neromiloi_2
Ο συγγραφέας του βιβλίου καθηγητής κ. Γ. Γιαννίτσαρης στο βήμα. Διακρίνονται στο πάνελ οι Κ. Παπαδόπουλος, Αθαν. Σταμάτης και Αικατερίνη Πολυμέρου – Καμηλάκη.

Δείτε παρακάτω το σχετικό δελτίο τύπου:

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ Γ.ΓΙΑΝΝΙΤΣΑΡΗ ΟΙ ΝΕΡΟΜΥΛΟΙ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

 

 

 

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ: «ΣΥΓΚΡΕΛΛΟΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ»23/11/2014

Οι Ευρυτάνες της Αθήνας ανταποκρινόμενοι σε σχετική πρόσκληση της Πανευρυτανικής Ένωσης, του ΕΥΚΕΣΕ και του Πολιτιστικού Συλλόγου των Απανταχού Συγκρελλιωτών «Η ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ», έδωσαν για μια ακόμη φορά δυναμικό παρόν στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της Παλαιάς Βουλής των Ελλήνων την Κυριακή, 23-11-2014, με την ευκαιρία την παρουσίαση του βιβλίου του Ομότιμου Καθηγητή κ. Γεωργίου Κ. Παπαδόπουλου «ΣΥΓΚΡΕΛΛΟΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ» (Ιστορικά και Λαογραφικά Στοιχεία – Γενεαλογικά Δέντρα Οικογενειών).

Δείτε παρακάτω το σχετικό δελτίο τύπου:

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ Γ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ: «Δημήτρης Πουρνάρας, Ο ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΚΑΙ  ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ» του Μιχάλη Σταφυλά – 17/12/2013

Ένα  «χρέος» οφειλόμενο   εξοφλείται  με την έκδοση από την Πανευρυτανική Ένωση του βιβλίου  του Μιχάλη ΣΤΑΦΥΛΑ «Δημήτρης Πουρνάρας, Ο ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΚΑΙ  ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ»,  και την παρουσίασή του, σε συνεργασία με το Μορφωτικό Ίδρυμα ης Ε.Σ.Η.Ε.Α. στην ιστορική αίθουσα της Ε.Σ.Η.Ε.Α.

  Είναι ένα «χρέος» προς τον Δημήτρη Πουρνάρα, έναν  Δημοσιογράφο, ο οποίος, δίκαια, χαρακτηρίστηκε ως «Απόστολος της Δημοκρατίας», αφού,  με την πέννα  του και με τους συνεχείς αγώνες του, έπαιξε σημαντικότατο ρόλο στα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα της πατρίδας μας, σε περιόδους λίαν  κρίσιμες και πολυτάραχες.

Το βιβλίο παρουσιάσαν οι:

Παντελής Καψής (Υφυπουργός Δημόσιας Τηλεόρασης), Βασίλειος Κοραχάης (Δημοσιογράφος, τ. Πρόεδρος της Ε.Σ.Η.Ε.Α.), Κλεομένης Κουτσούκης (Ομότιμος Καθηγητής Παντείου Παν/μίου), η ηθοποιός κ. Άννα Πολυτίμου – Παπακωνσταντίνου διάβασε σχετικά κείμενα.

Χαιρετισμούς απεύθυναν οι:

Μαρία Αντωνιάδου (Πρόεδρος της Ε.Σ.Η.Ε.Α.), Μιχάλης Σταφυλάς  (Λογοτέχνης, Συγγραφέας του βιβλίου), Κ. Α. Παπαδόπουλος (Πρόεδρος της Πανευρυτανικής Ένωσης), εκπρόσωπος της οικογένειας του αείμνηστου Δ. Πουρνάρα

Η εκδήλωση έκλεισε με  την απονομή τιμής στους: κ. Ελένη Δ.  Πουρνάρα και κ. Νικόλαο Δ. Πουρνάρα από τον Δήμαρχο Καρπενησίου κ. Κώστα Π. Μπακογιάννη, για την προσφορά τους στην Ευρυτανία.  Ακολούθησε μικρή δεξίωση.

Δείτε παρακάτω το σχετικό δελτίο τύπου:

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ :΅Πουρνάρας, Ο ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ»

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ: « Ο ΘΕΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΑΡΧΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ & ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ» – 03/02/2013

Παρουσίαση του βιβλίου «Ο θεσμός των Σχολαρχείων στην Αιτωλοακαρνανία και Ευρυτανία» (Πρακτικά Ημερίδας), στις 3-2-2013, στην ιστορική αίθουσα της Παλαιάς Βουλής και σε συνεργασία με τα Γενικά Αρχεία του Κράτους.

SXOLARXEIAΓια μια ακόμα φορά η φιλόξενη και ιστορική αίθουσα Συνεδριάσεων του Μεγάρου της Παλαιάς Βουλής των Ελλήνων κατακλύστηκε από εκατοντάδες Ευρυτάνων και Αιτωλοακαρνάνων, οι οποίοι, ανταποκρινόμενοι σε σχετική πρόσκληση της Πανευρυτανικής Ένωσης και των Γενικών Αρχείων του Κράτους Ν. Αιτωλοακαρνανίας και Ευρυτανίας, τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση της παρουσίασης του βιβλίου «Ο ΘΕΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΑΡΧΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ ΚΑΙ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ Ο Σχολάρχης Ιωάννης Κούρος (1854-1912) 100 χρόνια μετά», προϊόν Επιστημονικής Ημερίδας, που πραγματοποιήθηκε στον Άγιο Βλάσιο στις 25-6-2012.

Δείτε παρακάτω το σχετικό δελτίο τύπου:

Ο ΘΕΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΑΡΧΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ ΚΑΙ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ: “Η ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ”   13/04/2011

 

MΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ Γ.Κ. ΓΙΑΝΝΙΤΣΑΡΗ  «Η ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ»

arxitektoniki_evrytanias_biblioΗ ομορφιά της ευρυτανικής γης  μεταφέρθηκε στην καρδιά της Αθήνας από τον Αρχιτέκτονα Καθηγητή Γεώργιο Γιαννίτσαρη, μέσω του βιβλίου του «Η Παραδοσιακή Αρχιτεκτονική της Ευρυτανίας», (Αθήνα 2010, σελ.), το οποίο παρουσιάστηκε με πρωτοβουλία της Πανευρυτανικής Ένωσης  στις 13-4-2011 στην ιστορική Αίθουσα Συνεδριάσεων του Μεγάρου της Παλαιάς Βουλής των Ελλήνων.

Για μια ακόμα  φορά εκατοντάδες Ευρυτάνες, – και όχι μόνο – ανταποκρίθηκαν  στην σχετική  πρόσκληση της Πανευρυτανικής Ένωσης  και προσήλθαν στην παρουσίαση του παραπάνω βιβλίου.

Δείτε παρακάτω το σχετικό δελτίο τύπου:

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ “Η ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ”- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ: “Ο ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ”   29/09/2010

mpalafas_exoΟι Ευρυτάνες της Αθήνας – και όχι μόνον – ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της Πανευρυτανικής Ένωσης και κατέκλυσαν για μια ακόμα φορά την ιστορική αίθουσα συνεδριάσεων της Παλαιάς Βουλής των Ελλήνων, όπου πραγματοποιήθηκε στις 29-9-2010, ημέρα Τετάρτη η μεγαλειώδης εκδήλωση της παρουσίασης του νέου βιβλίου του Κώστα Μπουμπουρή «Ο Κώστας Μπαλάφας και η Ελλάδα του» στις 29-9-2010, εκδότης και χορηγός του οποίου είναι ο Αγραφιώτης μεγαλοεπιχειρηματίας κ. Στέφανος Γ. Κωστούλας. Εκατοντάδες Ευρυτάνες και φίλοι της Ευρυτανίας αψήφησαν τις δυσκολίες της ημέρας (στάσεις εργασίας στις συγκοινωνίες, συγκεντρώσεις κ.ά.) και συμμετείχαν σ΄ ένα συνταρακτικό ταξίδι στην Ελλάδα του Πολέμου, της Κατοχής, του Εμφυλίου και της μεταπολεμικής εποχής, στην Ελλάδα του Κώστα Μπαλάφα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΝΕΥΡΥΤΑΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ, με την ευκαιρία της παρουσίασης του βιβλίου του Ευρυτάνα συγγραφέα Κώστα Μπουμπουρτή «Ο Κώστας Μπαλάφας και η Ελλάδα του» (Έκδοση – χορηγία: Στέφανος Γ. Κωστούλας) στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής στις 29-09-2010  απονέμει  Τ Ι Μ Η Τ Ι Κ Ο  Δ Ι Π Λ Ω Μ Α : Στον σπάνιο Άνθρωπο και εξαίρετο φωτογράφο ΚΩΣΤΑ Γ. ΜΠΑΛΑΦΑ, ο οποίος με την υποδειγματική ζωή του και το πολύτιμο φωτογραφικό έργο του μας κληροδοτεί χρυσές σελίδες της ιστορίας και του λαϊκού πολιτισμού μας.

Δείτε παρακάτω το σχετικό δελτίο τύπου:

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ: “ΤΑ ΑΓΡΑΦΑ ΣΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ”    03/03/2010

Παρουσίαση του 2τομου έργου «Τα Άγραφα στη διαδρομή της Ιστορίας» (Πρακτικά Συνεδρίου) στην αίθουσα συνεδριάσεων του Μεγάρου της Παλαιάς Βουλής των Ελλήνων, στις 03-03-2010. (Χορηγός κ. Στέφανος Κωστούλας).

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΛΕΥΚΩΜΑΤΟΣ: “ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΠΑΚΟΓΙΩΡΓΟΣ, 50 ΧΡΟΝΙΑ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ”    15/11/2009

Παρουσίαση του λευκώματος «Θανάσης Μπακογιώργος,50 χρόνια ζωγραφική» στο Βιβλιοπωλείο «Ιανός» στις 15-11-2009, σε συνεργασία με το Βιβλιοπωλείο «Ιανός» και την Εταιρεία Ευρυτάνων Επιστημόνων.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ: “ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ 1810-1820”  –  31/01/2007

Έγγραφο ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ 1810-1820_Νίκος Α. Ζωρογιαννίδης

Back To Top